Prva
Univerzitetni inkubator
Ponudba storitev
Člani
Start:up Maribor
Start:up Slovenija
Dogodki in novice
Politika zasebnosti

Svetovanje podjetnikom

Podjetnim posameznikom in ustanoviteljem start-up podjetij (spin-off in spin-out) ponujamo vrhunske in brezplačne svetovalne storitve in orodja, ki olajšajo proces ustanavljanja podjetja ter povečajo možnosti za uspeh na trgu. Poleg svetovalcev Tovarne podjemov se v svetovalne aktivnosti na specifičnih področjih ekspertize vključujejo tudi zunanji strokovnjaki. Podjetnikom tako na enem mesto ponujamo »praktična znanja in izkušnje«, s čimer le-ti razširijo svoja obzorja, pridobijo nove izkušnje in zmanjšajo poslovna tveganja s katerimi se dnevno srečujejo.
 
Ponujamo svetovanja in mentoriranja s ciljem: uspešnega razvoja podjetniške ideje, priprave poslovnega načrta, poslovnega modela, raziskave tržišča, priprave trženjske strategije, ocene vrednosti start-up podjetja, pogajanj za investicijo,...
 
 
Svetovanje. Ponujamo vrhunske in brezplačne svetovalne storitve.
Mentoriranja. Učite se na izkušnjah in napakah že preizkušenih podjetnikov.
Orodja in priročniki. Ponujamo vrhunska orodja, priročnike in nasvete.
 
Svetovanja temeljijo na vrhunskih orodjih, priročnikih ter najsodobnejši metodologiji. Tovarna podjemov je namreč v sodelovanju s partnerji oblikovala Center poslovnega načrtovanja z brezplačnimi priročniki in orodji ter kontakti svetovalcev. Registriranim uporabnikom so na voljo priročniki iz področij: preverjanja podjetniških lastnosti, analize poslovne ideje in trga, priprave poslovnega načrta, oblikovanja učinkovite predstavitve, vrednotenja start-up podjetja ter iz številnih drugih področij. Posebej izpostavljamo aplikacijo za poslovno načrtovanje, ki močno olajša izdelavo finančnih projekcij za načrtovano start-up podjetje.
 
Poleg svetovanja so za uspešen razvoj podjetja pomembne izkušnje drugih podjetniških kolegov, ki so podobno pot že prehodili. Obstaja celiko uspešnih podjetnikov, ki so pripravljeni sodelovati in pomagati podjetnikom začetnikom. Na Tovarni podjemov vam pomagamo pri iskanju in dogovarjanju s potencilnim mentorjem.
 
Poleg pomoči pri iskanju in dogovarjanju s konkretnim mentorjem smo za start-up podjetnike oblikovali več organiziranih svetovalno-mentorskih programov za različne stopnje zrelosti ideje in ekipe, in sicer:
 
»Start:up Maribor« je program za potencialne startuperje v univerzitetnem mestu Maribor. Študentom in raziskovalcem želimo približati podjetniške teme, ki jih predstavljajo že preizkušeni startuperji. S tem jim želimo pomagati pri oblikovanju podjetniške ideje ter podjetniške ekipe, ki jo bomo vodili do celovite zasnove podjema.
 
 »ITIME pospeševalnik« (www.itime.si) je projekt, ki inovativnim podjetjem iz panog TIME (telekomunikacije, internet, mediji, entertainment) nudi edinstveno priložnost svetovanj, mreženja ter pridobitev investicijskega kapitala.
 
»Go:Global Slovenija«  (www.goglobal.si) je nadaljevanje projekta Start:up Slovenija, namenjen predvsem mladim in mednarodno usmerjenim visokotehnološkim startup podjetjem, ki temeljijo na znanju z visoko dodano vrednostjo. Namen programa je zagotavljati ustrezno podporo izbranim podjetjem pri hitri globalni rasti in vstopu na tuje trge, tako z vidika infrastrukture kot tudi z vidika znanja, mentoriranja ter mednarodnega mreženja. Nosilec programa je Tehnološki park Ljubljana.
 
Za več informacij se lahko obrnete na sodelavce ekipe Tovarne podjemov.
 
V kolikor želite ažurno obveščanje o novostih in dogodkih se prijavite na spletne novice.
 

 

 
Tovarna podjemov (zavod IRP), Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor | T: 02 2294 270 |  info@tovarnapodjemov.org

© 2013 IRP, Tovarna podjemov.


Politika zasebnosti | Piškotki


;