Prva
Univerzitetni inkubator
Ponudba storitev
Člani
Start:up Maribor
Start:up Slovenija
Dogodki in novice
Politika zasebnosti

PODJETNI IMAJO PREDNOST

01.12.20 | 17:30
 

Maribor ima vse pogoje za uspešne podjetniške zgodbe

Naše majhno mesto je zagotovo okolje, ki je zelo naklonjeno podjetništvu. K temu pomembno prispeva podjetniški inkubator Univerze v Mariboru - Tovarna podjemov, spodbuja inovativne posameznike k razvoju in realizaciji poslovnih idej, povezovanju z drugimi podjetniškimi entuziasti in podjetji ter pomagata startupom pri reševanju raznolikih izzivov na svoji podjetniški poti.

Podjetništvo ni mala malica…

Začetna navdušenost in zagon podjetnika sta na začetku zelo pomembna, dolgoročno pa vsekakor ne zadostna elementa za uspeh v poslu. Povezovanje, pridobivanje novih znanj, nenehno učenje iz lastnih napak in napak drugih ter udeležba na različnih dogodkih je še nekaj drugih elementov, ki pomembno vplivajo na rast podjetja.


Podjetništva se ni mogoče naučiti iz knjig

Podjetništva se začneš zares učiti šele, ko stopiš na njegovo pot. Še bolje pa se je učiti iz zgodb drugih uspešnih podjetnikov. Zato, da bi ti olajšali prve in nadaljnje korake v podjetništvu, smo povabili podjetnika, ki ti bo zagotovo dal veliko uporabnih lekcij, ki so zaznamovale njegovo podjetniški razvoj. Te zanima, kdo bo z nami? 


Čaka te zanimiv pogovor z Luko Topolovcem

Od zmage na ImagineCup tekmovanju in elitnem hachathonu do pravega hustlerja

Z ekipo 2nd Sight je Luka zmagal na slovenskem tekmovanju ImagineCup leta 2011 in si tako priboril vstopnice za finale v New Yorku. Ekipa je tam osvojila odlično sedmo mesto. Razvili so rešitev, ki mobilni telefon prilagodi tako, da postane uporaben tudi za slepe in slabovidne, z njo pa so vzbudili kar nekaj zanimanja, tako med razvijalci kot med potencialnimi investitorji in zgodbo uspešno sklenili s prodajo angleškemu partnerju.

Ekipa obožuje izzive, zato se je redno udeleževala številnih tekmovanj. Med drugim se je udeležila tudi elitnega Droidcon Hackathona v Londonu in zmagala.

Podjetje EqualEyes (Drugi vid d.o.o.) danes svoje rešitve (digitalne produkte) prodaja na mednarodnem trgu in ima več kot 25 zaposlenih razvijalcev. V letošnjem letu je podjetje Equaleyes postalo del globalnega blockhain podjetja nChain.

Za prijavo na dogodek piši na info@startupmaribor.si.


Potek dogodka:

07:30 Registracija in dobrodošlica
07:35 - 08:30
Podjetni imajo prednost / Urban Lapajne
08:30 - 09:00
Pogovor z Luko Topolovcem 

 


Lokacija

Teams – on-line
Povezavo do dogodka prejmete dan pred dogodkom.


 


 
 
 
|
Oceni članek:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 / 0
 
 
 

 
Tovarna podjemov (zavod IRP), Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor | T: 02 2294 270 |  info@tovarnapodjemov.org

© 2013 IRP, Tovarna podjemov.


Politika zasebnosti | Piškotki


;