Prva
Univerzitetni inkubator
Ponudba storitev
Člani
Start:up Maribor
Start:up Slovenija
Dogodki in novice
Politika zasebnosti

Produktivnost in upravljanje s časom

20.06.17 | 15:45
Ali veste, kaj ima Mark Zuckerberg, ustanovitelj Facebooka in eden najbogatejših zemljanov napisano nad svojo pisalno mizo? »Move fast and break things«. Kirurško natančna izvršnost, visoka produktivnost ter hitrost so v podjetništvu lahko odločilnega pomena ali vam bo uspelo ali ne; tudi če se kdaj kaj zalomi.

Ohranjati visoko raven produktivnosti na dnevni ravni pa je izjemno težko. Psihološko smo namreč vsi nagnjeni k izvajanju manj pomembnih aktivnosti, ki zgolj dajejo lažen občutek napredka. Poleg tega je v poslovnem in osebnem okolju vse več motilcev, ki nas vse odvračajo od osredotočenega dela na najpomembnejših nalogah. 

"Zabasan" e-poštni predal, delovna lista polna kopice nekih nujnih malih opravil, konstantno zvonjenje telefona, ki se mu kar ne izprazni baterija, in tisoče sporočil na socialnih omrežjih, lahko podjetnika hitro zapeljejo stran od tistih aktivnosti, ki v podjetništvu prinašajo dejanski napredek – ustvarjanje vrednosti (inoviranje), prodajanje vrednosti (marketing/prodaja) in zajemanje vrednosti (prihodkovni model).

Na povsem praktični delavnici boste spoznali usmeritve »vitkega podjetništva« k pravi produktivnosti, kako agilne metode organiziranja dramatično povečajo hitrost razvoja podjetja, prav tako pa konkretne nasvete in trike za povečanje osebne produktivnosti.

Predavanje bo pokrilo naslednjih pet ključnih tem osebne ter vitke in agilne produktivnosti:

1.    Vitki pogled na podjetniško izvršnost in produktivnost 
2.    Razlike med reaktivno in proaktivno organizacijo časa (in kako rečni ne)
3.    Upravljanje z najpogostejšimi ubijalci produktivnosti 
4.    Agilni pristopi do povečanja podjetniške produktivnosti 
5.    Majhni triki, ki bodo močno povečali vašo osebno in ekipno produktivnost

Na predavanju boste konkretno spoznali, kako si v podjetništvu pravilno postaviti prioritete, organizirati vaš delovni dan, vzpostaviti vitko in agilno organizacijo v podjetju ter kako si priboriti vsaj 2 »dodatni« uri na dan za delo na najpomembnejši nalogah v popolnem miru. 


O predavatelju

Blaž Kos je v preteklih 12 letih aktivno sodeloval pri razvoju start-up ekosistema, tveganega kapitala in konkurenčnega poslovnega okolja v Sloveniji ter Jugovzhodni Evropi. Pomagal je pri vzpostavitvi univerzitetnih inkubatorjev in tehnoloških parkov, upravljal mrežo poslovnih angelov in sklad tveganega kapitala ter zasnoval prvi javno-zasebni podjetniški pospeševalnik. 

Poleg tega Blaž Kos svetuje podjetjem in organizacijam pri večanju inovativnosti, produktivnosti in uporabi sodobnih tehnologij, piše pa tudi blog AgileLeanLife o psihologiji, agilnem vodenju in vitkem podjetništvu. Njegov blog je bil izbran med 50 najboljših blogov na svetu v kategoriji osebne in poslovne rasti. Več na www.agileleanlife.com
 
 


 
 
|
Oceni članek:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 / 0
 
 
 

 
Tovarna podjemov (zavod IRP), Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor | T: 02 2294 270 |  info@tovarnapodjemov.org

© 2013 IRP, Tovarna podjemov.


Politika zasebnosti | Piškotki


;