Prva
Univerzitetni inkubator
Ponudba storitev
Člani
Start:up Maribor
Start:up Slovenija
Dogodki in novice
Politika zasebnosti

Startup Müsli#3: Kako do zmagovalnega teama?

06.10.15 | 19:05
Brez dlake na jeziku o tem kako sestavimo odličen startup team, kako in na kateri točki se raziti z ekipo in poiskati novo. Preigrali bomo ključne pasti pri izbiri in vodenju teama.

Prisluhnite nasvetom tistih, ki so sestavili že več uspešnih zgodb in teamov!
 
Lahko imaš dobro idejo, vendar realizacija je tista, ki šteje. Podjetniško avanturo, ki je polna izzivov, ustanovitelj oziroma tisti, ki jo je začel sanjati, zelo težko prehodi sam. Za res uspešno startup podjetje potrebuješ dober team. Ta običajno raste, tako kot rastejo potrebe podjetja. Govorili bomo o tem kako pomembno je imeti ob sebi odlične in motivirane ljudi, ki pokrivajo vsa ključna področja pomembna za razvoj podjetja. Opozorili bomo na ključne pasti pri izbiri in vodenju teama in kako najti točno tiste ljudi, ki jih team potrebuje.

Naši sogovorniki bodo: Vlada Petrovič, tehnični direktor in eden izmed ustanoviteljev štajersko - bostonskega Databoxa, Andraž Logar, direktor kranjskega podjetja 3fs in Matevž Petek, ki ga najbolj poznamo po aplikaciji Povio. S startuperji se bo pogovarjal Urban Lapajne, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM.

Kdo je Vlada Petrovič?

CTO in soustanovitelj startupa Databox, ki se zaveda, da v času, ko prevladuje trend zbiranja in obdelovanja velikih količin podatkov v podjetjih (big data), je te potrebno tudi pregledno in smiselno prikazati, saj so le ti pomembni pri sprejemanju poslovnih odločitev. V začetku septembra je Databox uspel v Bostonu dobiti dobre 3 milijone dolarjev vredno semensko investicijo. Vlada ima precej izkušenj tudi iz preteklih projektov in je zato več kot primeren za našo večerno debato o tem kako sestaviti zmagovalni team.
 

Kdo je Andraž Logar?

Direktor podjetja 3fs oziroma ThirdFrameStudios. Po študiju arhitekture, je na novozelandski šoli Media Design School nadaljeval študij in diplomiral iz računalniškega oblikovanja v 3D, nekaj časa delal na RTV Slovenija in nato ustanovil svoje podjetje. Njihov Toshl je pred tremi leti pridobil semensko investicijo popularnega ameriškega pospeševalnika 500 startups, sodelovali pa so tudi pri projektu Povio.
 

Kdo je Matevž Petek?

Svetovni podprvak v deskanju prostega sloga in ustanovitelj Povia ter YCombinator alumni. Pravi, da je velika podobnost med ukvarjanjem s športom in ustvarjanjem startupa. Pri obeh je zmagovalec samo eden, dinamika je neverjetna, vsak dan je druga zgodba, delaš stvari in naučiti se je treba trike, ki jih še nihče pred teboj ni izpeljal. Tveganje je ogromno, dnevno si na vrtiljaku čustev. Možnost uspeha je majhna, ampak če na koncu vendarle uspeš, je nagrada neverjetna.


 
 
 
 
|
Oceni članek:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 / 0
 
 

 


Aktivnosti sofinancira:

 
Partnerji:
 
Medijski partner:Partnerji:
  
Tovarna podjemov (zavod IRP), Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor | T: 02 2294 270 |  info@tovarnapodjemov.org

© 2013 IRP, Tovarna podjemov.


Politika zasebnosti | Piškotki


;