Prva
Univerzitetni inkubator
Ponudba storitev
Člani
Start:up Maribor
Start:up Slovenija
Dogodki in novice
Politika zasebnosti

Monitio, Enimation toys in Hišica ob drevesu najboljše ekipe!

05.04.14 | 21:00
V Tovarni podjemov, podjetniškem inkubatorju Univerze v Mariboru se je v soboto zvečer z razglasitvijo najboljših ekip zaključil že tretji startup vikend. Najbolj je komisijo prepričala zapestnica Monitio, ki na enostaven način opozarja na jemanje zdravil. Na vikendu v Mariboru, ki je del vseslovenskega podjetniškega vikenda, je sodelovalo 98 udeležencev iz različnih fakultet.

Od 04. do 06. aprila 2014 je sočasno potekal podjetniški vikend za študente po Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Kopru in Novem mestu. Interdisciplinarni timi, sestavljeni iz študentov različnih fakultet, so tekmovali v tem, kdo bo v izjemno skoncentriranem času (v dveh ali treh dneh) ustvarili boljši prototip oziroma poslovni model podjetja, katerega bodo skušali tudi preveriti na trgu ter postaviti temelje za nadaljnji razvoj ideje v podjetje.

Zbrane študente nagovorila direktor podjetja Lumar in mariborski župan

Pomemben element vikendov je tudi motivacija. V Mariboru je v motivacijskem predavanju mlade nagovoril direktor podjetja Lumar in član uprave Green Building Group Marko Lukić. Zbrane udeležence pa je v petek popoldan pozdravil tudi mariborski župan dr. Andrej Fištravec.

Neprecenljiva pomoč mentorjev

Študentom so bili skozi dva dni na voljo tudi uspešni podjetniki in mentorji, ki so s svojimi znanji podjetniškim ekipam pomagali do čim boljšega poslovnega modela oz. prototipa podjetja. Vsaka podjetniška skupina se je namreč v zaključni prestavitvi predstavila s prototipom, Business Model Canvasom, osnutkom prodajne spletne strani, anketo med potencialnimi kupci ter kratko predstavitvijo pred komisijo. V Mariboru so kot mentorji sodelovali Simon Štrancar, Miran Vrbanič, Dušanka Lužar Šajt, Aleš Zorc, Karolina Babič, Dragan Stjepanović, Bojan Golčar, Simona Horvat, Tanja Verhovnik, Samo Lubej in Mateja Ahej.
 

Najboljše tri ekipe Monitio, Enimation toys in Hišica ob drevesu
Strokovno komisijo, ki so jo sestavljali prof. Miroslav Rebernik, mag. Jure Verhovnik, mag. Alenka Hren, Samo Lubej, Mateja Ahej in Dragan Stjepanović je najbolj prepričala mlada ekipa z zapestnico Monitio. Zapestnica bo na enostaven način, z vibriranjem, opozarjala na pravočasno jemanje zdravil.  Zapestnica bo v prvi fazi namenjena starejšim v nadaljnjih fazah razvoja pa tudi drugim skupinam uporabnikov. Na drugo mesto se je uvrstila rešitev Enimation toys ki končnim uporabnikom nepozabne trenutku iz digitalne oblike zabeležene na mobilnih napravah, spremeni v lično oblikovano animirano knjižico. Potencial animiranih knjižic pa skupina vidi ne samo zasebnih uporabnikih temveč tudi v poslovnih darilih za podjetja. Tretje mesto je zasedla skupina študentov, ki so izdelali prototip Hišice ob drevesu. Preko spletne strani prilagodljiva in uporabnikom prilagojena rešitev omogoča otrokom igrivo preživljanje prostega časa v naravi ob enem pa razvija njihove motorične sposobnosti. Rešitev se od konkurenčnih razlikuje v prilagodljivosti, možnosti izbire dodatkov in privlačni zgodbi, ki bo vsak prodan izdelek spremenila v doživetje za celotno družino.

MEGA galerija fotografij

Na Facebook strani Startup vikenda Maribor je objavljena galerija fotografij, ki nazorno prikazuje podjetniški utrip dvodnevnega dogajanja.
 

Organizatorji in kontakti

Enotno podjetniško akcijo za mlade, organizirajo člani konzorcija Zavod Ypsilon, Tehnološki park Ljubljana d.o.o., Ljubljanski univerzitetni inkubator d.o.o., Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerza v Mariboru, Primorski tehnološki park d.o.o., Univerzitetni inkubator Primorske d.o.o. in Razvojni center Novo Mesto d.o.o., in sicer v okviru programov Iniciative Start:up Slovenija in 47 visokošolskih zavodov, v okviru petih univerzitetnih oziroma visokošolskih središč. Izvedbo projekta sta omogočila Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Programski sklop za socialne podjeme je v Mariboru sofinanciral projekt CITEK. Partnerji omenjenega sklopa so bili Fundacija PRIZMA, PIP in CAAP.

 

Več informacij:

Mag. Jure Verhovnik, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru
T: 02 2294 276, 041 316 331, E: jure.verhovnik@irp.si 
 
 
 
|
Oceni članek:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 / 2
 
 

 


Aktivnosti sofinancira:

 
Partnerji:
 
Medijski partner:Partnerji:
  
Tovarna podjemov (zavod IRP), Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor | T: 02 2294 270 |  info@tovarnapodjemov.org

© 2013 IRP, Tovarna podjemov.


Politika zasebnosti | Piškotki


;