Prva
Univerzitetni inkubator
Ponudba storitev
Člani
Start:up Maribor
Start:up Slovenija
Dogodki in novice
Politika zasebnosti

Serija podjetniških delavnic

29.01.13 | 09:00
Želite pripraviti vrhunski poslovni načrt ter uspešno sodelovati na tekmovanju Start up Slovenije in razpisu za zagon mladih podjetij P2 Slovenskega podjetniškega sklada?  

Za vas smo pripravili praktične delavnice ter svetovanja s pomočjo katerih boste lahko izdelali poslovni načrt, ki vam bo omogočil pridobiti nepovratna sredstva za zagon lastnega podjetja.  

Start:up delavnice za pripravo vrhunskega poslovnega načrta

Start:up delavnice Tovarne podjemov predstavljajo aktivnost v okviru katere zainteresiranim potencialnim in obstoječim podjetnikom nudimo svetovanja in mentoriranja pri pripravi poslovnega načrta. Udeleženci Start:up delavnic za vrhunski poslovni načrt pridobijo vsa ključna znanja, kako pripraviti vsebinski in finančni del poslovnega načrta ter kako pripraviti ustrezno prezentacijo; z namenom, da uspešno postanejo člani Tovarne podjemov, ter si zagotovijo čim boljšo uvrstitev na tekmovanju Startup Slovenija. Znanja pridobljena na delavnicah podjetnikom koristijo tudi pri kandidaturi na razpisu »P2 – subvencije za zagon inovativnih podjetij« Slovenskega podjetniškega sklada ali pri pridobivanju zunanjih investitorjev – poslovnih angelov in tveganega kapitala.
 
Start:up delavnice so usmerjene v pridobitev konkretnih oziroma praktičnih znanj s področja priprave poslovnega načrta. Vsaka delavnica je sestavljena iz uvodnega predstavitvenega dela, skupinske diskusije in individualni osebnih svetovanj.

Delavnice bodo potekale v prostorih Tovarne podjemov – podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, Ulica škofa Maksimiljana Držečnika 6 (prej Svetozarevska ulica 6) v Mariboru.
Število mest na delavnicah je omejeno!

Namen Start:up delavnic

Namen Start:up delavnic je pomoč podjetnikom pri:
 • Pripravi ustrezne dokumentacije za včlanitev v Tovarna podjemov
 • Dodelavi poslovnega načrta za čim boljšo uvrstitev na tekmovanju StartUp Slovenija
 • Pridobitvi ustreznega znanja za prijavo vloge na razpis P2 (za del, ki zajema poslovni načrt)
 • Pridobitvi splošnih podjetniških znanj in razvoju poslovne ideje
 • Mreženju z drugimi podjetniki in podjetniški strokovnjaki
Start:up delavnic se lahko udeležijo tako podjetniki, ki še razvijajo svojo poslovno idejo in pišejo poslovni načrt, kot tudi vsi drugi podjetniki, ki imajo lastna podjetja v zgodnjih fazah rasti. Start:up šole so namenjene zgolj podjetnikom, ki imajo resni namen včlanitve v Tovarno podjemov – podjetniški inkubator Univerze v Mariboru. 

Osebna svetovanja in obravnava konkretnih primerov

Osebna svetovanja so namenjena vsem podjetnikom, ki potrebujejo dodatno osebno svetovanje pri piljenju poslovne ideje, poslovnega modela, pripravi strategije razvoja podjetja ter pri pripravi finančnih projekcij in prezenacije.

V sklopu osebnega svetovanja se lahko prijavite na:
 
Pomoč pri dopolnitvi vsebinskega dela poslovnega načrta: Podjetniški strokovnjak bo skupaj z vami pregledal posamezna poglavja poslovnega načrta in podal konkretne predloge in usmeritve za izboljšavo in dopolnitev poslovnega načrta. Tako boste lahko na podlagi individualnega pregleda dokumenta še izboljšal svoj poslovni načrt.

Pomoč pri pripravi finančnih projekcij:
Podjetniški svetovalec vam bo konkretno pomagal pri pripravi finančnih projekcij. Skupaj s podjetniškim strokovnjakom boste dopolnili finančne projekcije. Podjetniški strokovnjak vam bo svetoval tudi pri oceni stroškov in potencialnih prihodkov podjetja.

Pomoč pri pripravi analize trga in strategije trženja:
Podjetniški svetovalec vam bo konkretno pomagal pri pripravi trženjske strategije ter izbiri učinkovitih komunikacijskih orodij, ki ne zahtevajo visokih finančnih vložkov.

Pomoč pri pripravi prezentacije:
Pred podjetniškim strokovnjakom boste izvedli predstavitev poslovnega načrta, na katero bo strokovnjak podal konkretne predloge za izboljšavo, tako z vidika strukture in vsebine, kot tudi z vidika javnega nastopanja.
 
Druga področja svetovanja: Podjetniški svetovalci Tovarne podjemov vam bodo svetovali tudi pri postopku včlanitve v Tovarno podjemov, pripravi prijave na tekmovanje Start:up Slovenija ter pri smiselnosti prijave na razpis P2.

Ob prijavi na delavnico navedete ali želite tudi osebno svetovanje in s katerega področja.
 

Predavatelji in osebni svetovalci

Mag. Matej Rus je visokošolski predavatelj za podjetništvo. Poleg svoje pedagoške in raziskovalne kariere na EPF je svoje aktivnosti močno usmeril v svetovalno aktivnost v podjetniški praksi. V okviru svojega dela je prepoznal priložnost za vzpostavitev univerzitetnega inkubatorja, ki je na razvitih univerzah po svetu eden ključnih elementov podpornega okolja za podjetništvo in mehanizem za prenos novosti iz raziskovalnih inštitutov. Med drugim je tudi organizacijski vodja mednarodne konference Podim, nosilni avtor priročnika in orodja za poslovno načrtovanje ter član sveta vlade RS za konkurenčnost.
 
Mag. Jure Verhovnik je vodja Tovarne podjemov – podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru. V preteklih letih je izvedel preko 100 delavnic na temo poslovnega načrtovanja in pridobivanja nepovratnih sredstev. Prav tako je registriran vavčarski svetovalec pri Javni agenciji za podjetništvo in tuje investicije in član ocenjevalnih komisij natečaja za »Najinovacije v Podravju« in »Mladi za napredek Maribora«. 
 
Urban Lapanje je v Tovarni podjemov odgovoren za razvoj novih programov, trženje in širjenje partnerske mreže ter svetovanje s področja marketinga in komunikacije. Ima dolgoletne izkušnje s področja snovanja in organizacije projektov, prav tako pa s področja svetovanja in vodenja delavnic o pripravi poslovnih načrtov.
 
Mag. Simona Horvat je direktorica in solastnica podjetja Evident d.o.o., ki že vrsto let uspešno svetuje na področju računovodstva in davkov. Prav tako je habilitirana v naziv gostujoče strokovnjakinja na Ekonomsko poslovni fakulteti v Mariboru, kjer izvaja predavanja pri predmetu Računalniško podprto knjigovodenje.
 
Tanja Verhovnik,univ.dipl.ekon. je direktorica in solastnica marketinške agencije Verus d.o.o.. V preteklih 12 letih je ob svetovanjih domačim in tujim podjetjem, izvajala tudi številna izobraževanja po vsej Sloveniji in tujini (Najpodjetniška ideja, Start up Slovenija, Šola podjetništva, Slovenski forum inovacij, Hevreka, GV izobraževanje, Panta Rei, Marketinški fokusi,....).
  

Datumi delavnic

Datum
Dan
Ura
Vsebina
4.2.
ponedeljek
od 9:00 do 12:00
Mreženje in speed dating, predstavitev poteka šole in podpornih inštitucij             
11.2.
pondeljek
od 9:00 do 12:00
Kreativost kot miselni proces, kako identificirati dobro poslovno idejo
15.2.
petek
od 9:00 do 12:00
Ustrezna priprava vsebinskega dela poslovnega načrta
18.2.
ponedeljek
od 9:00 do 12:00
Poslovni bonton, kot izhodišče za učinkovito komunikacijo
22.2.
petek
od 9:00 do 12:00
Kako pripraviti učinkovito tržejnsko strategijo 1 del (analiza trga)
25.2.
ponedeljek
od 9:00 do 12:00
Kako pripraviti učinkovito tržejnsko strategijo 2. del (oblikovanje trženjske strategije)
1.3.
petek
od 9:00 do 12:00
Intelektualna lastnina in podporni programi za potencialne podjetnike
4.3.
ponedeljek
od 9:00 do 12:00
Finančne projekcije in viri financiranja (osnove)
8.3.
petek
od 9:00 do 12:00
Finančne projekcije in viri financiranja (orodje za načrtovanje, potencialni finančni viri)
11.3.
ponedeljek
od 9:00 do 12:00
Finančne projekcije in viri financiranja (priprava finančnih prognoz)
15.3.
petek
od 9:00 do 12:00
Povzetek in predstavitev poslovnega načrta
18.3.
ponedeljek
od 9:00 do 12:00
Predstavitev poslovnih idej in podelitev diplom
 

Prijave 

Prijavite se do 3.2.2013 na info@tovarnapodjemov.org. Dodatne informacije na 02 2294 276. Število mest je omejeno!
 

Koristne informacije in povezave

 • Včlanitvi v Tovarn podjemov se nahajajo na povezavi.
 • Vsa potrebna orodja za poslovni načrt se nahajajo na www.poslovninacrt.org
 • Več informacij o nacionalnem tekmovanju Startup Slovenija na www.startup.si
 • Najavo razpisa P2 na Slovenskem podjetniškem skladu na povezavi
 
 
|
Oceni članek:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
0 / 0
 
 

 


Aktivnosti sofinancira:

 
Partnerji:
 
Medijski partner:Partnerji:
  
Tovarna podjemov (zavod IRP), Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor | T: 02 2294 270 |  info@tovarnapodjemov.org

© 2013 IRP, Tovarna podjemov.


Politika zasebnosti | Piškotki


;