Prva
Univerzitetni inkubator
Ponudba storitev
Člani
Start:up Maribor
Start:up Slovenija
Dogodki in novice

Kje in kako do denarja za razvoj startupa?

28.02.17 | 16:00

KljuÄŤna naloga podjetnika v zgodnjih fazah razvoja je zagotavljanje finanÄŤnih virov za rast in razvoj podjetja. Poleg klasiÄŤnih 3F, bootstrapanja in poslovnih angelov so vam na voljo še javni viri Slovenskega podjetniškega sklada.

Da boste ob najavi razpisov Sklada maksimalno pripravljeni (priÄŤakuje se v zaÄŤetku marca 2017)  in se boste ukvarjali le z izpolnjevanjem projektne prijave, za vas pripravljamo serijo pripravljalnih delavnic, na katerih bomo dodelali vse kljuÄŤne vsebinske in finanÄŤne elemente prijave na razpise:
 • P2 – spodbude za zagon inovativnih podjetij,
 • SK75 – konvertibilno posojilo za zagon inovativnega podjetja in
 • SK200 – lastniški vstop sklada za rast inovativnih podjetij.

Zakaj se udeleĹľiti?
Verjamemo, da mnogo produktov, ki bi lahko uspeli na trgu, pri prijavi na razpise ne uspe, ker se podjetniki naÄŤrtovanja lotijo v zadnjem hipu, kar poslediÄŤno vodi do tega, da ne razdelajo kljuÄŤnih elementov poslovnega modela, ne najdejo »limanc« za dobro zgodbo in površno in nerealno sestavijo finanÄŤni plan. 


Kaj ti ponujamo?

Skupaj z nami se lahko pripraviš, da boš ob prijavi na razpis znal odgovoriti na vsa kljuÄŤna vprašanja iz razpisa, pripraviti finanÄŤni plan v skladu s pogoji razpisa in poslediÄŤno, da boš pri prijavi tudi uspešen. Naše storitve so brezplaÄŤne, saj z njimi opravljamo osnovno poslanstvo Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru.

Kako?

 1. Prijavi se na naše povabilo in si zagotovi svoje mesto
 2. Izbrali bomo vse kandidate za katere verjamemo, da imajo produkt, ki je primeren za razpis. Pogoje je da ste, oziroma postanete naš ÄŤlan.
 3. Sledila bo serija intenzivnih delavnic na katerih boš pod vodstvom izkušenega mentorja sestavil poslovni model, ki »pije vodo«, nadalje se bomo posvetili  »storytellingu« za vaš produkt (seveda univerzalnega recepta za popolno zgodbo ni, obstajajo pa neke osnovne skupne toÄŤke.). V zakljuÄŤni fazi pa bomo še sestavili finanÄŤni plan, ki je prav tako obvezni del prijave.
 4. Finale predstavljajo individulana 1:1 sreÄŤanja ob prijavi na razpis, kjer boste z dodeljenim mentorjem »izpilili« vašo prijavo (ko bo razpis objavljen).
 5. Pripravili vas bomo na osebno predstavitev pred strokovno komisijo, ki je sestavni del razpisa.
 
URNIK PROGRAMA PRIPRAVE ZA PRIJAVO NA RAZPISE P2/SK75/SK200
 
28.2.
16:00 – 18:00
Na kateri razpis naj se prijavim s svojim produktom P2, SK75 ali SK200? Ugotavljanje primernosti razvojne faze/izdelka/pravne oblike za posamezni razpis. Analiza podjetja in produkta: Za kateri razpis sem primeren
 
1.3. 
16:00 – 20:00
Postavitev/oblikovanje  poslovnega modela. Pripravili bomo poslovni model za vaš produkt/storitev.
 
3.3. 
16:00 – 20:00
NaÄŤrtovanje in priprava finanÄŤnega plana za razpis.  Pregled razpisne dokumentacije s poudarkom na kriterijih razpisov. 
Pod vodstvom mentorjev boste pripravili finanÄŤni plan za razpis. Razjasnili bomo morebitne nejasnosti iz razpisne dokumentacije.
 
6.3.  Road show – podroben pregled pogojev razpisa
 
9.3. 
16:00 – 20:00
Folow up delavnica
UdeleĹľenci pridejo z pripravljenim poslovnim modelom in odgovori na vprašanja razpisa. Skupaj »pilimo« prijavo.
 
12.3.  Rok za oddajo osnutkov na:  svetovanja@tovarnapodjemov.org 
 
13.3. – 18.3 Piljenje vaše prijave na individualnih 1:1 sreÄŤanjih z dodeljenim mentorjem Termini bodo dogovorjeni individualno.
 
20. marec 2017* Oddaja vloge na Startup Slovenija?
 
27. marec
16:00 – 20:00
Priprava in trening predstavitve v okviru Start:up Slovenija
Skupaj bomo pripravili vašo predstavitev za zagovor pred komisijo.
 
28. marec
16:00 –
Priprava na DEMO dan – vašo predstavitev pred komisijo
Trening predstavitve pred komisijo.
 
april 2017
 
Delavnica za finalizacijo prijave na razpis SPS (P2 ali SK75 ali SK200)
Delavnica bo namenjena piljenju prijave na izbrani razpis SPS.

*Datum se lahko še spremeni

Prijave zbiramo do 27.2. Z aktivnim delom priÄŤnemo Ĺľe 28.2.  V primeru prevelikega števila prijav, bomo odprli veÄŤ terminov delavnic in vas razdelili v skupine.

PRIJAVI SE ZDAJ!
 

V kateri fazi se nahaja vaš produkt/ideja?
Glede na razvojno fazo (ideja, prototip, rast ... ) so vam na voljo produkti, ki se medsebojno nadgrajujejo oziroma si logiÄŤno sledijo:

Subvencija P2 in tekmovanje Start:up Slovenija
Slovenski podjetniški sklad v razpisu P2 startup podjetjem z inovativno idejo zagotavlja 54.000 € zagonske spodbude za razvoj produkta. Gre za nepovratna sredstva, ki se podjetniku na transakcijski raÄŤun nakazujejo v treh tranšah po potrjenem poroÄŤilu o porabi upraviÄŤenih stroškov. Spodbuda P2 je povezana s tekmovanjem Start:up Slovenija, kjer lahko podjetniki zberejo do 35 toÄŤk od 100 moĹľnih za prijavo na razpis. VeÄŤ: https://goo.gl/KVUMPi
    
SK75 - 75.000 € konvertibilnega posojila
S produktom SK75 Sklad mladim visokotehnološkim podjetjem s potencialom rasti in kreiranja novih delovnih mest, ki so s testiranjem na trgu Ĺľe potrdila obstoj problema s prototipom, omogoÄŤa pridobitev semenskega kapitala v višini 75.000 EUR v obliki konvertibilnega posojila. VeÄŤ: https://goo.gl/AS9zXQ

SK200 - 200.000 € kapitalskega vloĹľka
S produktom SK200 omogoÄŤa mladim visokotehnološkim podjetjem s potencialom hitre rasti in kreiranja novih delovnih mest pridobitev semenskega kapitala v višini 200.000 EUR v obliki direktnega kapitalskega vloĹľka Sklada. VeÄŤ: https://goo.gl/ioh0mO

Te zanima sodelovanje? Imaš kakšno vprašanje?
Ni problem, tu smo zato, da ti pomagamo:
 

 
 
 
 
 
 
                 
Nataša Rus                                                                              Jure Verhovnik
Natasa.rus@tovarnapodjemov.org                                 jure.verhovnik@tovarnapodjemov.org
 
 
 
 
 
|
Oceni članek:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
0 / 0
 
 

 


Aktivnosti sofinancira:

 
Partnerji:
 
Medijski partner:Partnerji:
  
Tovarna podjemov (zavod IRP), Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor | T: 02 2294 270 |  info@tovarnapodjemov.org

© 2013 IRP, Tovarna podjemov.


Pravno obvestilo | Piškotki


;