Prva
Univerzitetni inkubator
Ponudba storitev
Člani
Start:up Maribor
Start:up Slovenija
Dogodki in novice

Predsednik vlade obiskal Tovarno podjemov

04.07.12 | 00:00
(Maribor, 4 julij 2012) Predsednik vlade RS Janez Janša je skupaj z ministrom dr. Žigo Turkom in sodelavci danes obiskal podjetniški inkubator Univerze v Mariboru Tovarno podjemov. V sklopu obiska se je seznanil z inovativnimi izdelki in storitvami inkubiranih podjetij: Drugi vid, Ortotip, Inova IT, Semantika IT, G-1 in ASK . V zaključku obiska je vodstvo inkubatorja predstavilo dosežke ter vizijo razvoja programov za podporo inovativnim startup podjetjem v Podravski regiji in na nacionalnem nivoju.
 
Šest najboljših podjetij mariborskega univerzitetnega inkubatorja je svoje dosežke, izdelke in storitve vladni delegaciji predstavilo na mini sejemski predstavitvi, ki je bila organizirana v veliki učilnici Tovarne podjemov. Predsednik vlade si je skupaj z ministrom dr. Žigo Turkom z zanimanjem ogledal predstavitve podjetij, ki vsako na svoj način osvajajo domača in tuja tržišča.


Celotna galerija fotografij je na voljo na Facebook strani Tovarne podjemov.
 
V drugim delu obiska se je vladna delegacija srečala z vodstvom inkubatorja. Mag. Matej Rus in Urban Lapajne sta povzela največje dosežke preteklih 10 let delovanja Tovarne podjemov ter predstavila načrte in vizijo razvoja programov za podporo inovativnim start-up podjetjem v Podravski regiji in na nacionalnem nivoju. V Tovarni podjemov stavijo na programe Start:up Slovenija, Go:global Slovenija in druge programe, jih razvijajo v okviru konzorcija strateško povezanih partnerjev, in sicer s Tehnološkim parkom Ljubljana in Razvojnim centrom za informacijske in komunikacijske tehnologije iz Kranja. Prav tako so predsedniku vlade predstavili zelo pozitivne izkušnje sodelovanja z Novo KBM, ki je oblikovala poseben produkt za mlada podjetja Start:up kredit in Microsoftom, s katerim odlično sodelujejo preko tekmovanja mladih talentov ImagineCup in podjetniškega pospeševalnika ITIME. Predsedniku vlade so predstavili tudi smele načrte za razvoj inovativnega okolja mastu Maribor, kjer si kot element inovacijskega okolja Univerze v Mariboru imenovanega RAZ:UM, skupaj z univerzo prizadevajo za podjetniški preboj regije.
 
»V Tovarni podjemov se zahvaljujemo predsedniku vlade, ministru Turku in preostalim članom vladne delegacije za obisk ter izražene zelo pozitivne misli ob srečanju! Prepričani smo namreč, da si inovativno start-up podjetništvo zasluži več pozornosti in polno podporo države in da predstavlja enega izmed temeljev globalne konkurenčnosti Podravske regije in države in podjetniškega preboja, ki ga nujno potrebujemo« je svoje vtise po obisku strnil direktor Tovarne podjemov, mag. Matej Rus. 

 
 
 
|
Oceni članek:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 / 0
 
 

 


Aktivnosti sofinancira:

 
Partnerji:
 
Medijski partner:Partnerji:
  
Tovarna podjemov (zavod IRP), Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor | T: 02 2294 270 |  info@tovarnapodjemov.org

© 2013 IRP, Tovarna podjemov.


Pravno obvestilo | Piškotki


;